Talvileiri Ranualla 15.2.-21.2. 2003

Talvileiri Ranualla 2003

Ajatuksia ja kommentteja talvileiristä 2003
CCI:n talvileiri 15.2.-21.2. 2003 Ranualla meni nappiin. Turusta lähdettiin lauantaiaamuna ja ensin ajettiin Pudasjärvelle ja oltiin siellä yksi yö. Seuraavana päivänä sunnuntaina osallistuimme messuun ja myöhemmin päivällä sävelhartauteen.
Matka jatkui illalla Ranuan kristilliselle opistolle, jossa varsinainen leirimme alkoi maanantaina. Opisto oli mukava paikka ja meitä kohdeltiin siellä hyvin. Päiväohjelmaamme kuului kohtuullisesti harjoituksia. Työn alla oli Johannes-passion ohella uusi Magnificat sekä Bachin luterilainen G-duuri messu.
Vapaata aikaa oli järjestetty paljon. Kaksi päivää varattiin lasketteluun Syötekeskuksessa. Paikka oli pieni mutta toisaalta sopivampi vähän pienemmillekin pojille. Voi olla että joku kuoromme lukuisista mäkikotkista jäi kaipaamaan vielä suurempia haasteita…
Esiinnyimme myös Ranuan kirkossa ja vastaanotto oli hämmästyttävän lämmin. Pieni kirkko oli tupaten täynnä väkeä, aivan kuten Pudasjärvelläkin. Se kannusti meitä laulamaan hyvin.
Lisää puuhaa oli luvassa leiripäiviemme ratoksi. Varsinkin sopraanojen joukossa suosiota niitti moottorikelkkailu. Paistettiin myös makkaraa, saunottiin ja pelattiin sählyä. Keskiviikkona tutustuimme Ranuan eläinpuistoon. Pöllöt ja porot olivat varmasti näkemisen arvoisia, samoin kuin puiston kupeesta löytynyt Fazerin tehtaanmyymälä! Puolisen tuntia siellä oli melkoiset markkinat kun jokaisen pojan karkkiarsenaali piti täyttää loppumatkaa varten.
(Kaikkien poikien puolesta kiitos matkan huoltajille sekä Heikille ja Latelle onnistuneesta leiristä. Erityistä kiitosta keräsi mahdollisuus yhteiseen vapaa-ajan viettoon. Matkaa kommentoitiin mm. hauskaksi, haastavaksi ja ainutlaatuiseksi!)
Teksti: Juho Kankare


TAKAISIN