Johtaja

Kuoron taiteellinen johtaja Tero Niemi

Kuoron taiteellisena johtajana aloitti vuonna 2020 Maarian seurakunnan johtava kanttori Tero
Niemi.

Laulamisen Tero aloitti Kempeleen nuorisokuorossa 10-vuotiaana ja soittoharrastuksen 8. luokalla. Mullistava kokemus oli Madetojan lukio. Siellä musiikin maailma avautui voimalla ja pianon lisäksi hän soitti urkuja ja huilua. Käänteentekevää olivat lukion innostavat laulunopettajat Aki
Alamikkotervo ja Esko Jurvelin. Jurvelinin ja Peter Lindroosin johdolla hän jatkoi lauluopintoja Sibelius-Akatemiassa. Koulutukseltaan Tero on musiikin maisteri kirkkomusiikin osastolta Sibelius-Akatemiasta ja hän työskentelee Turussa Maarian seurakunnan johtavana kanttorina. Äänialaltaan hän on tenori.

Terolla on pitkä kuoroura ja vankka kokemus sekä laulunopetuksesta että solistitehtävistä. Tero haluaa löytää yhdessä kuoron kanssa innostavan ilmapiirin ja kehityspolun, jossa päästään yhdessä oppimaan. Tavoite on myös kasvattaa kuoroa ja unelmana onkin tehdä oman kuoron voimin keskeisiä kirkkomusiikkiteoksia. Hän haluaa jatkaa poikakuoroperinnettä, johon kuuluu kiinteästi vaativien, suurten teosten kuten Bachin Johannes-passion esittäminen.