Talvileiri Kuopiossa 17.-22.2.2008

Talvileiri Kuopiossa 17.-22.2.2008

Sunnuntaiaamuna 17.2. lähti Tuomikirkon edestä elämäniloa täynnä oleva bussilasti kohti Kuopion seurakunnan leirikeskusta. Mukana oli 36 poikaa, 4 huoltajaa (Hanne, Marja, Kyösti ja Raimo), Heikki ja autonkuljettaja Raino. Lumettomasta Turusta sisämaata kohti matkattaessa maisemaan alkoi ilmestyä ensin hento lumipeite ja Kuopiossa vastassa olikin täysi talvi (lunta 30cm ja jään paksuus 35cm). Olimme tyytyväisiä, että autoon oli pakattu luistimet, sukset, pulkat ja lasketteluvälineet.
Talvileirin keskeinen sisältö oli tietenkin musiikki. Leirillä harjoiteltiin ahkerasti Antonio Salierin La passione di Gesu Cristo passio-oratoriota. Heikki ja pojat saivat teoksen muutamassa päivässä varsin hyvään kuntoon Turussa pidettäviä orkesteriharjoituksia varten. Musiikkianti ei rajoittunut pelkästään harjoitteluun. Menomatkalla pysähdyttiin pitämässä hyväntekeväisyyskonsertti Jämsän kirkossa. Konsertin tuotto meni kokonaisuudessaan syöpälasten hyväksi. Kuoron lisäksi esiintyivät Heikki Rainio ja Kalevi Kiviniemi. Hieno päätös konsertille oli Heikin, Kalevin ja kuoron yhdessä esittämä Cesar Frankin Panis Angelicus. Kuoro osallistui Kuopiossa myös Leväsen palvelukeskuksen jumalanpalelukseen ja Kuopion tuomiokirkon keskiviikon iltamessuun.
Leirin tavoitteena oli myös valmentautua kesän suurta matkaa varten. Laulamisen lisäksi harjoiteltiin yhteisten sääntöjen noudattamista, toisten huomioon ottamista ja tavaroista huolehtimista. Näitä taitoja tarvitaan, jotta Pariisin matkasta tulisi onnistunut.
Ammattitaitoinen kuljettajamme Raino Vallinhovi oli koko ajan mukanamme leirillä. Hän kyyditsi kuorolaisia JaloBussin uusimmalla 2 viikkoa vanhalla autolla aina halutessamme Puijon tornille, kauppaan, paloaseman palomuseoon tai ulkoilukohteisiin.
Ulkoiluun tarjoutuikin oivalliset olosuhteet: riittävä lumimäärä ja muutaman asteen pakkanen. Leirikeskuksen pihalle rakennettiin ahkerassa käytössä ollut pulkkamäki. Kuopion keskustassa luisteltiin Finland Ice Marathonin radalla Kallaveden jäällä. Torstaina vietimme kokonaiseen ulkoilupäivään Nilsiän Tahkovuoressa. Siellä harrastettiin laskettelun lisäksi murtomaahiihtoa, pulkalla laskemista ja lumihangessa peuhaamista.
Leirikeskuksen sauna oli ahkerassa käytössä ja keittiön henkilökunta ruokki meitä maistuvilla ja runsailla aterioilla ja välipaloilla. Kiitoksena kuoron miesäänet lauloivat heille Mun paimen Herra on. Kaikki matkamme esiintymiset aloitettiin tällä miesäänten kauniisti esittämällä Bernhard Kleinin sävelmällä. Tämän laulun turvalliseen tunnelmaan oli hyvä päättää leiri ja alkaa samoissa ajatuksissa valmistautua kesän Pariisin matkaan.
Raimo Pärssinen

Jämsän konsertti
Jämsän konsertti

Jämsän konsertti
Jämsän konsertti

Jämsän konsertti
Jämsän konsertti

ämsän konsertti
ämsän konsertti

Jämsän kirkko
Jämsän kirkko

Kuopion tuomiokirkon iltamessu
Kuopion tuomiokirkon iltamessu

Leväsen kuntoutuskeskuksen jumalanpalvelus
Leväsen kuntoutuskeskuksen jumalanpalvelus

Leväsen kuntoutuskeskus
Leväsen kuntoutuskeskus

Leväsen kuntoutuskeskuksessa
Leväsen kuntoutuskeskuksessa

Leväsen kuntoutuskeskuksessa
Leväsen kuntoutuskeskuksessa

Leväsen kuntoutuskeskuksen jumalanpalvelus
Leväsen kuntoutuskeskuksen jumalanpalvelus

Leväsen kuntoutuskeskuksessa
Leväsen kuntoutuskeskuksessa

Leväsen kuntoutuskeskuksessa
Leväsen kuntoutuskeskuksessa

Leväsen kuntoutuskeskuksessa
Leväsen kuntoutuskeskuksessa

Kuopion palomuseossa
Kuopion palomuseossa

Kuopion palomuseossa
Kuopion palomuseossa

Kuopion palomuseossa
Kuopion palomuseossa

Kuopion palomuseossa
Kuopion palomuseossa

Poukamassa
Poukamassa

Poukamassa
Poukamassa

Poukamassa
Poukamassa

Poukamassa
Poukamassa

Poukamassa
Poukamassa

Poukamassa
Poukamassa

Poukamassa
Poukamassa

Poukamassa
Poukamassa

Poukamassa
Poukamassa

Loppusiivousta
Loppusiivousta

Poukamassa
Poukamassa

Poukamassa
Poukamassa

Puijolla
Puijolla

Puijolla
Puijolla

Tauolla
Tauolla

Pulkkailua Poukamassa
Pulkkailua Poukamassa

Pulkkailua Poukamassa
Pulkkailua Poukamassa

Tahkolla
Tahkolla


TAKAISIN