CCI edusti Suomea eurooppalaisessa poikakuorotapahtumassa Saksan Göttingenissä 29.9.-4.10.2022

Chorus Cathedralis Iuniorum edusti Suomea eurooppalaisessa poikakuorotapahtumassa Saksan Göttingenissä 29.9.-4.10.2022

Turun tuomiokirkon poikakuoro CCI sai ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua Göttingenin poikakuoron (Göttinger Knabenchor) 60-vuotisjuhlallisuuksien kunniaksi järjestettyyn kuorokokoontumiseen. CCI-kuoron 40 laulajan joukossa oli myös vahvistuksia Rauman poikakuorosta, jonka kanssa tehty yhteistyö osoittautui oikein palkitsevaksi. Mukana juhlimassa oli turkulaisen kuoron lisäksi isäntäkuoro Göttingenistä sekä kuorot Stuttgartista, Sveitsin Solothurnista, Pariisista ja Ukrainan Lvivistä. Ukrainalaisten laulajien mahdollisuutta osallistua jännitettiin viime hetkeen asti, mutta vaikeasta poliittisesta tilanteesta huolimatta he pystyivät matkustamaan Göttingeniin noin 50 pojan ja miehen voimin. 

Tapahtuma piti sisällään vaikuttavan määrän yhteisiä harjoituksia, omia esiintymisiä, kuorojen välistä pelailua sekä yhteisen juhlakonsertin. Juhlakonsertissa koko noin 300 laulajan kuoro esitti eri osallistujamaiden nykysäveltäjien teoksia, Suomesta mukaan oli valikoitunut Lauri Nurkkalan teos Psalmi 121 (2010). Konsertin kohokohta oli Göttingen poikakuoron tilaama moniosainen ja vaativa kokonaisuus Le Laude, jonka teksti on  Franciscus Assisilaisen Aurinkolaulusta. 

Koko tapahtuman teema “Tulevaisuuden musiikki: useita ääniä yhteisessä maailmassa” näkyi monella tapaa nelipäiväisen tapahtuman musiikillisessa annissa ja vapaa-ajalla. Välillä yhteinen kieli puuttui täysin, mutta ymmärretyksi jokainen tuli silti. Musiikki monine äänineen ja vivahteineen puhui puolestaan. Rauhaa ja kulttuurinen välistä vuoropuhelua korostava viesti tuntui äärimmäisen ajankohtaiselta tämänhetkisessä maailmantilanteessa. 

CCI suunnitteli matkaa ja työsti matkaohjelmistoa yli vuoden ajan. Matkan aikana ohjelmisto viimeisteltiin kuntoon yhdessä muiden kuorojen kanssa. Vaikka harjoituspäivät venyivät välillä todella pitkiksi, siitä huolimatta työtä tehtiin hymy huulilla. Toki harjoittelun lomaan jäi aikaa myös mukavalle yhdessäololle ja samalla pojat saivat mahdollisuuden tutustua paremmin toisiin kuorolaisiin. Tämä matkakokemus oli varmasti jokaiselle ikimuistoinen! 


TAKAISIN